Hírek

Abidjan a vizes-szakmai figyelem középpontjában

Tartalom

Az Afrikai Vízügyi Szövetség (AfWA) és a Nemzetközi Szennyvíziszap-kezelési Szövetség (FSMA) idén először szervezett közösen rendezvényt. A február 19-23. között Abidjan-ban megrendezésre került esemény fókuszában a szervezők által képviselt területek kihívásai, az ivóvíz- és szennyvíztisztítás, a folyékony hulladék kezelése, a fenntartható erőforrás-gazdálkodás és a vízhez, szanitációhoz való hozzáférés biztosítása állt.

A Puraset számára nagyon jelentős volt ez a nemzetközi szakmai konferencia, mint egyetlen, csatornázatlan területeken keletkező szennyvíz tisztítását, valamint az afrikai térségben élők egészséges ivóvízzel való ellátását központba helyező tanácskozás. Hiszen az általunk fejlesztett és Ghánában már helyszínen alkalmazott PurAID® ivóvíztisztító rendszerünk ivóvízhálózat kiépítése nélkül képes elzárt, vidéki területeken is tiszta, iható vizet biztosítani a lakosságnak.
abidjan3.jpeg
Szerepvállalásunk több rétegű volt, Dr Kovács Károly, mint a Hungarian Water Partnership elnöke, cégcsoportunk vezetője szakmai előadást tartott, emellett a Pureco Cégcsoport saját standdal is jelen volt a konferenciát kísérő kiállításon, ahol Puraset tekintetében a PurAID® technológiai megoldásunkat mutattuk be az érdeklődőknek.
abidjan5.jpeg
A világ minden tájáról több mint 3000 résztvevő volt jelen a nemzetközi kongresszuson, ahol plenáris és szekció ülések keretében, neves szakértők által tartott felvezető előadásokat követően interaktív párbeszédben vitatták meg az ágazat kihívásait.

A konferenciát kísérő expón több mint 130 kiállító vett részt. A Pureco standját több száz érdeklődő kereste fel. Technológiai megoldásaink iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés a térségből, standunk számos üzleti egyeztetésnek és szakértői tanácskozásnak adott otthont.

Nagy örömünkre szolgált, hogy idén aktív részesei lehettünk az FSMA által kétévente megrendezett szennyvíziszap fókuszú rendezvényén, nagy érdeklődéssel várjuk a következő konferenciát, melyet két év múlva Ázsiában rendeznek.
 

Újabb három PurAID® berendezés Ghánában

Képgaléria

Újabb három PurAID® berendezés Ghánában
i-v7hxfs2-x4.jpg

Bevezető

Úthálózatot építő mérnökök, kivitelezők számára kialakított építési tábor területén három berendezésünk tisztítja az ivóvizet

Tulajdonságok

  • Alcím

Szupravezető kötések a CERN-ben

Képgaléria

Szupravezető kötések a CERN-ben
szupra_kotes_005.jpg

Intro

Legutóbbi kutatásunk a CERN számára egy olyan technológia kidolgozása volt, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony hőmérsékletű szupravezető kábelek kötései is szupravezető állapotúak legyenek, azaz ne essen rajtuk a feszültség.

Tulajdonságok

  • Alcím