Rólunk

A felszíni vízkészletek elszennyeződése és kimerülése nyomán az ivóvíz ellátása egyre nagyobb mértékben a felszín alatti vízkészletek kitermelésére tevődik át. A felszín alatti talaj és rétegvizek egyik legelterjedtebb és az emberi egészségre legkárosabb szennyező anyaga az arzén. Hazánkban és a Kárpát-medencében több, mint 1 millió embert érint, világszerte pedig közel 200 millió ember egészséges ivóvíz ellátását teszi keservessé, lehetetleníti el. 

Jászfényszarui gyárunkban elsősorban arzén-, másodsorban bór-, jód- és fluormentesítő vízszűrőanyagokat (adszorbenseket) gyártunk. Éves szinten 100 ezer háztartás teljes vízszükségletének, és közel 10 millió ember ivóvízének tisztítását kiszolgáló adszorbens (tisztító töltet) gyártását tudjuk biztosítani. Magas gyártási és technológiai színvonalat képviselő regenerálható adszorbenseinkkel költséghatékonyan, helyi vegyszer és adalékanyag kezelés nélkül, környezetkímélő módon biztosítjuk az ivóvíz tisztítását. 

Kistelepülési, intézményi környezetben, ahol nincs, vagy nem megfelelő minőséget szolgáltat a vezetékes ellátó rendszer, mobil szűrőberendezéseinkkel, egyszerűen cserélhető szűrőpatronjainkkal nyújtunk megoldást az egészséges ivóvíz biztosítására. 

Tevékenységeink

  • nagykapacitású, regenerálható adszorbensek gyártása és értékesítése
  • szennyezett vezetékes vizet, a végpontokon arzénmentesítő „szűrőpatronok”, 
  • kisberendezések, gyártása és értékesítése
  • kompakt víztisztító konténer fejlesztése 
  • bimetálok, többkomponenses fémanyagok és speciális fémkötések fejlesztése 

Regenerálható adszorbens anyagok gyártásával és forgalmazásával az ivóvíz arzén-, fluor-, bór-, jód-, vas-, mangán-, ammónia mentesítését végezzük. Ez a technológia ömlesztett szűrőanyagként kiváló megoldás a hazai és külföldi vízművek és a víztechnológiai cégek számára.  

Hazánk mellett értékesítési tevékenységünk a fejlődő országokra koncentrál. Ezekben az országokban a lakosság jelentős része kistelepüléseken él, ahol a napi vízellátást biztosító kút vize erősen szennyezett. Számukra, meglévő vízhálózatok, ezen belül is a közkutak végére beépítve kínáljuk termékeinket.

Emellett kis közösségek számára olyan komplex vízkezelő berendezéseket kínálunk, melyek adszorbenseinkkel végzik a víz tisztítását. Ez megoldást ad az egészséges vízhez jutáshoz, vagy akár, ivó-, öntöző- és itatóvizek biztosításához  (6-10 m3/nap kapacitással).

Fémtechnológiai üzletágunk keretein belül felületen hegesztett többrétegű fém alapanyagok, valamint tetszőleges méretű reaktortechnikai szabályozórudak gyártásával, továbbá célgép, prototípus, speciális anyagok, alkatrészek fejlesztésével, tervezésével és építésével foglalkozunk.  

Letöltések


Arzénmentesítés Rinyaújlakon

Képgaléria

Arzénmentesítés Rinyaújlakon
puraset_graf_kez_1.png

Intro

Társaságunk a Rinyaújlaki óvodában – a falikúthoz illesztve – szerelte fel PuraWell arzénmentesítő berendezését.

Tulajdonságok

  • Alcím

Arzénmentesítő közkutak Szerbiában

Képgaléria

Arzénmentesítő közkutak Szerbiában
depositphotos_25556937_ds.jpg

Intro

Cégünk 2019 év februárjában 15 darab, egyenként 12 m3/nap kapacitású AsMet arzénmentesítő berendezést adott át a Szabadkai Vízműveknek.... 

Tulajdonságok

  • Alcím

Arzénmentes öntözővíz biztosítása

Képgaléria

Arzénmentes öntözővíz biztosítása
nevtelen_terv_34.png

Intro

AsMet töltet alkalmazásával még egészségesebbé váltak a megtermelt zöldségek.

Tulajdonságok

  • Alcím