Rólunk

A felszíni vízkészletek elszennyeződése és kimerülése nyomán az ivóvíz ellátása egyre nagyobb mértékben a felszín alatti vízkészletek kitermelésére tevődik át. A felszín alatti talaj és rétegvizek egyik legelterjedtebb és az emberi egészségre legkárosabb szennyező anyaga az arzén. Hazánkban és a Kárpát-medencében több, mint 1 millió embert érint, világszerte pedig közel 200 millió ember egészséges ivóvíz ellátását teszi keservessé, lehetetleníti el. 

Jászfényszarui gyárunkban elsősorban arzén-, másodsorban bór-, jód- és fluormentesítő vízszűrőanyagokat (adszorbenseket) gyártunk. Éves szinten 100 ezer háztartás teljes vízszükségletének, és közel 10 millió ember ivóvízének tisztítását kiszolgáló adszorbens (tisztító töltet) gyártását tudjuk biztosítani. Magas gyártási és technológiai színvonalat képviselő regenerálható adszorbenseinkkel költséghatékonyan, helyi vegyszer és adalékanyag kezelés nélkül, környezetkímélő módon biztosítjuk az ivóvíz tisztítását. 

Kistelepülési, intézményi környezetben, ahol nincs, vagy nem megfelelő minőséget szolgáltat a vezetékes ellátó rendszer, mobil szűrőberendezéseinkkel, egyszerűen cserélhető szűrőpatronjainkkal nyújtunk megoldást az egészséges ivóvíz biztosítására. 

Tevékenységeink

  • nagykapacitású, regenerálható adszorbensek gyártása és értékesítése
  • szennyezett vezetékes vizet, a végpontokon arzénmentesítő „szűrőpatronok”, 
  • kisberendezések, gyártása és értékesítése
  • kompakt víztisztító konténer fejlesztése 
  • bimetálok, többkomponenses fémanyagok és speciális fémkötések fejlesztése 

Regenerálható adszorbens anyagok gyártásával és forgalmazásával az ivóvíz arzén-, fluor-, bór-, jód-, vas-, mangán-, ammónia mentesítését végezzük. Ez a technológia ömlesztett szűrőanyagként kiváló megoldás a hazai és külföldi vízművek és a víztechnológiai cégek számára.  

Hazánk mellett értékesítési tevékenységünk a fejlődő országokra koncentrál. Ezekben az országokban a lakosság jelentős része kistelepüléseken él, ahol a napi vízellátást biztosító kút vize erősen szennyezett. Számukra, meglévő vízhálózatok, ezen belül is a közkutak végére beépítve kínáljuk termékeinket.

Emellett kis közösségek számára olyan komplex vízkezelő berendezéseket kínálunk, melyek adszorbenseinkkel végzik a víz tisztítását. Ez megoldást ad az egészséges vízhez jutáshoz, vagy akár, ivó-, öntöző- és itatóvizek biztosításához  (6-10 m3/nap kapacitással).

Fémtechnológiai üzletágunk keretein belül felületen hegesztett többrétegű fém alapanyagok, valamint tetszőleges méretű reaktortechnikai szabályozórudak gyártásával, továbbá célgép, prototípus, speciális anyagok, alkatrészek fejlesztésével, tervezésével és építésével foglalkozunk.  

Letöltések


Arzénmentesítés Tiszagyendán

Képgaléria

Arzénmentesítés Tiszagyendán
c8196.01_05_30_00.still002.jpg

Intro

Legújabb hazai referenciánk, a tiszagyendai vízműtelepen beépítésre került, arzénmentesítő technológia.

Tulajdonságok

  • Alcím

Ideiglenes vízellátás biztosítása PurAID® berendezésekkel

Képgaléria

Ideiglenes vízellátás biztosítása PurAID® berendezésekkel
microsoftteams-image.png

Bevezető

Hajdúbagoson a vízmű rekonstrukciója alatt két konténerünk gondoskodott a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásáról

Tulajdonságok

  • Alcím Víztisztító berendezések bérleti konstrukcióban

PurAID® projekt Ghánában

Képgaléria

PurAID® projekt Ghánában
dsc6750.jpg

Intro

Első ghánai projektünk, az Akim Wenchi településen kihelyezett PurAID® berendezésünk próbaüzeme sikeresen lezárult. 

Tulajdonságok

  • Alcím