rólunk

 

A felszíni vízkészletek elszennyeződése és kimerülése nyomán az ivóvíz ellátása egyre nagyobb mértékben a felszín alatti vízkészletek kitermelésére tevődik át. A felszín alatti talaj és rétegvizek egyik legelterjedtebb és az emberi egészségre legkárosabb szennyező anyaga az arzén. Hazánkban és a Kárpát medencében több, mint 1 millió embert érint, világszerte pedig közel 200 millió ember egészséges ivóvíz ellátását teszi keservessé, lehetetleníti el. 

Társaságunk gyárat épített Jászfényszarun elsősorban arzén-, másodsorban bór-, jód- és fluormentesítő vízszűrőanyagok (adszorbensek) gyártására. Ezzel a készségünkkel éves szinten 100 ezer háztartás teljes vízszükségletének, és közel 10 millió ember ivóvízének tisztítását kiszolgáló adszorbens (tisztító töltet) gyártását tudjuk biztosítani. Magas gyártási és technológiai színvonalat képviselő regenerálható adszorbenseinkkel költséghatékonyan, helyi vegyszer és adalékanyag kezelés nélkül, környezetkímélő módon biztosítjuk az ivóvíz tisztítását. 

Kistelepülési, intézményi környezetben, ahol nincs, vagy nem megfelelő minőséget szolgáltat a vezetékes ellátó rendszer, mobil szűrőberendezéseinkkel, egyszerűen cserélhető szűrőpatronjainkkal nyújtunk megoldást az egészséges ivóvíz biztosítására. 

Tevékenységeink:

  • nagykapacitású, regenerálható adszorbensek gyártása és értékesítése
  • szennyezett vezetékes vizet a végpontokon arzénmentesítő „szűrőpatronok”, kisberendezések, gyártása és értékesítése
  • kompakt víztisztító konténer fejlesztése 
  • bimetalok, többkomponenses fémanyagok és speciális fémkötések fejlesztése és gyártása a HERF (High Energy Rate Formings) technológiákra alapozva
  • mind a víz-, mind a fémüzletágban környezetvédelmi fókuszú K+F tevékenység (pl. károsanyag csökkentés, remediáció, újrahasznosítás)

Regenerálható adszorbens anyagok gyártásával és forgalmazásával az ivóvíz arzén-, fluor-, bór-, jód-, vas-, mangán-, ammónia- és nátrium mentesítését végzünk. Ez a megoldás ömlesztett szűrőanyagként kiváló megoldás a vízművek és a víztechnológiai cégek számára.  
Tiszteljük vizeinket és ismerjük a piacokat, tudjuk, hogy a fejlődő országok jelentős része kistelepüléseken él, ahol a napi vízellátást biztosító kút vize erősen szennyezett. Számukra az adszorbens anyagaink arzénmentesítő közkútként meglévő vízhálózatok végére beépítve nyújthat megoldást a problémákra. 
Emellett az adszorbenseket komplex vízkezelő berendezésekbe beépítve kis közösségek számára (6-10 m3/nap kapacitással) kínálunk megoldást az egészséges vízhez jutáshoz, vagy, ha arra van szükség, ivó-, öntöző- és itatóvizek biztosításához.

Fémtechnológiai üzletágunk keretein belül felületen hegesztett többrétegű fém alapanyagok, valamint tetszőleges méretű reaktortechnikai szabályozórudak gyártásával, továbbá célgép, prototípus, speciális anyagok, alkatrészek fejlesztésével, tervezésével és építésével foglalkozunk.  

 

Letöltések