Hírek

Sikeres PurAID® projekt Ghánában

Tartalom

Első ghánai projektünk, az Akim Wenchi településen kihelyezett PurAID® moduláris, mobil, raklap alapterületű víztisztító berendezésünk próbaüzeme sikeresen lezárult. A 12 ezer lakosú település közkútjainak vízéből a PurAID® segítségével eltávolításra kerülnek a vas és mangán szennyeződések, valamint a megbetegedéseket okozó baktériumok is.

dsc6750.jpg
A napi 10 m3 kapacitással működő, WHO előírásoknak megfelelő ivóvizet szolgáltató berendezésünkben a szennyezők eltávolítását saját gyártású adszorbenseink, szűrőanyagaink látják el, ezek üzemeltetése nem igényli káros vegyszerek használatát, így a környezetre ártalmatlan visszamosó víz az esővizes árokba/csatornába is elvezethető. A gép üzemeltetésének kulcs eleme a kifejlesztett monitoring rendszer, mely távelerésben is biztosítja a berendezés problémamentes üzemeltetését. Amennyiben a rendszer az ivóvíz biztonságát veszélyeztető hibát észlel, automatikusan leáll a karbantartási munkálat elvégzéséig. 

dsc6745.jpg
Az első afrikai tesztüzemünk a ghánai vidéki vízellátásért felelős szervezettel, a Community Water Sanitation Agency-vel (CWSA) együttműködésében zajlott, az üzemeltetés is a helyi kollégák aktív részvételével történik.

dsc6731.jpg

A sikeres próbaüzemet követően a 10 ezer liter/nap kapacitással dolgozó berendezés 12 ezer helyi lakos számára biztosít a korábbi fémes szagú, zavaros színű víz helyett egészséges, tiszta, kiváló minőségű ivóvizet.

A projektről készült kisfilm itt érhető el: LINK

Arzénmentesítés Rinyaújlakon

Képgaléria

Arzénmentesítés Rinyaújlakon
puraset_graf_kez_1.png

Intro

Társaságunk a Rinyaújlaki óvodában – a falikúthoz illesztve – szerelte fel PuraWell arzénmentesítő berendezését.

Tulajdonságok

  • Alcím

Ideiglenes vízellátás biztosítása PurAID® berendezésekkel

Képgaléria

Ideiglenes vízellátás biztosítása PurAID® berendezésekkel
microsoftteams-image.png

Bevezető

Hajdúbagoson a vízmű rekonstrukciója alatt két konténerünk gondoskodott a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásáról

Tulajdonságok

  • Alcím Víztisztító berendezések bérleti konstrukcióban

Szupravezető kötések a CERN-ben

Képgaléria

Szupravezető kötések a CERN-ben
szupra_kotes_005.jpg

Intro

Legutóbbi kutatásunk a CERN számára egy olyan technológia kidolgozása volt, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony hőmérsékletű szupravezető kábelek kötései is szupravezető állapotúak legyenek, azaz ne essen rajtuk a feszültség.

Tulajdonságok

  • Alcím