Hírek

Bemutatjuk a PurAID® Water koncepciót

Tartalom

Nagy büszkeséggel mutatjuk be, új megoldásunkat a PurAID® Water koncepciót mellyel több ezer nő és gyermek élete válik könnyebbé és egészségesebbé. Az egészséges ivóvízet kínáló konténerünk, könnyen telepíthető, áthelyezhető és kiváló minőségű ivóvizet kínál a lakosoknak. kontener_alap.jpg

Világszerte 2,1 milliárd ember nem jut egészséges, tiszta ivóvízhez. Ez hatással van az ezeken a területeken élő gyermekek életére. Amikor nincs víz az otthonokban vagy azok közelében, és azt messziről kell hazavinni, az ott élő nők és lányok többnyire az idejükkel és az elvesztett lehetőségeikkel fizetnek a vízért. A vízért való kilométeres gyaloglás aránytalanul nagy terhet ró a nőkre és a gyermekekre, különösen a lányokra, akik felelősek a család vízellátásáért. A napi vízhordással töltött idő miatt az iskolai tanulmányaik is sok esetben megszakadnak emiatt. 

A biztonságos, tiszta és iható vízellátás biztosítása a közösségek számára Afrika szerte egyre nagyobb gondot jelent a talajvíz minőségének romlása, az elöregedő infrastruktúra, a népességnövekedés és a vízipari ágazat tőke és beruházási hajlandóság hiánya  miatt. A felszín alatti vízkészletek arzén-, vas- és mangánszennyezettségének magas kockázata miatt a helyben megoldott, egyedi vízkezelés világszerte egyre nagyobb teret nyer.

A PurAID® WATER, a Független Ivóvízszolgáltató (IDWP) koncepciója, mint az ivóvízkezelési megoldások fenntartható megközelítése. A Független ivóvízszolgáltatói koncepció céljai a következők:

 

  • a zacskós víz fogyasztásának visszaszorítása a közösségekben
  • új fúrt kutakból történő vízellátási létesítmények biztosítása és a meglévő létesítmények helyreállítása
  • a tiszta és fenntartható fúrt kutakból szolgáltatott víz elérésének növelése, a zacskós víz fogyasztásának alternatívájaként először Ghána 10 régiójában, 300 közösségében 2030-ig.
  • a marginalizált közösségek bevonása a felszín alatti vízzel kapcsolatos döntéshozatali folyamatokba,
  • partnerségek kialakítása az érintett érdekelt felekkel, köztük kormányzati ügynökségekkel, nem kormányzati szervezetekkel, közösségi csoportokkal, kutatóintézetekkel és a magánszektor szereplőivel.
  • hozzájárulás a közegészségügyhöz a vízzel terjedő betegségek és a szennyezett talajvízzel kapcsolatos egészségügyi kockázatok csökkentésével.
  • PurAID® WATER a független ivóvízszolgáltató koncepció polimer hordozón lévő kristályos vizes cériumport (AsMET) alkalmaz a felszín alatti vízkészletekből az arzén 1µg/l alatti szintre történő eltávolítására. A vas és a mangán eltávolítását is biztosítja a felszín alatti vízkészletekből 200µg/l, illetve 50µg/l értékig a természetben előforduló zeolit kationcserélő potenciál (ZMET) segítségével. 
  • Pozitív élettani hatásai mellett a környezetterhelést is minimumra tudjuk csökkenteni, mivel kiváltja az egyszer használatos műanyag flakonok használatát és a konténer energiaellátását napelemek, azaz megújuló energia táplálja. 

A koncepcióról az animációs filmünket angolul az alábbi linken találja: 

 

Képgaléria

Arzénmentes öntözővíz biztosítása

Képgaléria

Arzénmentes öntözővíz biztosítása
nevtelen_terv_34.png

Intro

AsMet töltet alkalmazásával még egészségesebbé váltak a megtermelt zöldségek.

Tulajdonságok

  • Alcím

Vietnám - Arzénmentesítés

Képgaléria

Vietnám - Arzénmentesítés
img_1570.jpg

Intro

Távol-Keleti terjeszkedésünk Vietnámmal kezdődött, ahol hatalmas probléma az ivóvizek arzénszennyezettsége.

Tulajdonságok

  • Alcím

Arzénmentesítés Tiszagyendán

Képgaléria

Arzénmentesítés Tiszagyendán
c8196.01_05_30_00.still002.jpg

Intro

Legújabb hazai referenciánk, a tiszagyendai vízműtelepen beépítésre került, arzénmentesítő technológia.

Tulajdonságok

  • Alcím