Hírek

Bekapcsolódtunk a fenntarthatósági hét eseményeibe

Tartalom

A 7. Fenntarthatósági hét alkalmából a Puraset Kft. szűrőanyag gyártó üzemében, Jászfényszarun fogadta a helyi iskola két 7. osztályos tanulóit. A programban résztvevő diákokat két, 20-25 fős csoportban fogadták a víztisztítással foglalkozó szakemberek. A gyár területén először egy előadás keretében avatták be a fiatalokat a fenntarthatóság és egészséges vizek kapcsolatának témájába, ahol az általános vízügyi ismertető mellett a Puraset Kft víztisztító szűrőanyagaival is megismerkedhettek. Azt is megtudhatták, hogy ezeket az anyagokat hogyan gyártják és milyen módon alkalmazható a víz megtisztítása során. A hazai vizek mellett egy világszintű kitekintést is kaptak, fényépeken láthatták, hogy például Ghánában, milyen napi nehézséget okoz az embereknek, a koruk béli gyerekeknek hozzájutni a tiszta, egészséges ivóvízhez. Az előadó, Szalay András, a Puraset Kft ügyvezetője, arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki, egyénileg is tud tenni a jövő jobbá tételéért a tudatosabb fogyasztással vagy a csapvíz választásával. Az előadás után a gyerekek meglátogatták az üzemet, ahol bemutatták nekik a szűrőanyag gyártás lépéseit és a cég által fejlesztett és gyártott vízkezelő berendezéseket. Végezetül a témával kapcsolatos minden kérdést igyekeztek a Puraset mérnökei megválaszolni és kedvet csinálni ahhoz, hogy a jövőben talán majd kollégaként üdvözölhetik a diákokat.

Képgaléria

Reaktortechnikai szabályozórúd fejlesztése

Képgaléria

Reaktortechnikai szabályozórúd fejlesztése
szabalyzo_rud_2-b.jpg

Intro

2019-ben Reaktortechnikai szabályozó rudat fejlesztettünk az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat – Energiatudományi Kutatóközpont részére.

Tulajdonságok

  • Alcím

Vietnám - Arzénmentesítés

Képgaléria

Vietnám - Arzénmentesítés
img_1570.jpg

Intro

Távol-Keleti terjeszkedésünk Vietnámmal kezdődött, ahol hatalmas probléma az ivóvizek arzénszennyezettsége.

Tulajdonságok

  • Alcím

Ideiglenes vízellátás biztosítása PurAID® berendezésekkel

Képgaléria

Ideiglenes vízellátás biztosítása PurAID® berendezésekkel
microsoftteams-image.png

Bevezető

Hajdúbagoson a vízmű rekonstrukciója alatt két konténerünk gondoskodott a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásáról

Tulajdonságok

  • Alcím Víztisztító berendezések bérleti konstrukcióban