referenciák

PurAID projekt Ghánában

Első ghánai projektünk, az Akim Wenchi településen kihelyezett PurAID moduláris, mobil, raklap alapterületű víztisztító berendezésünk próbaüzeme sikeresen lezárult. A 12 ezer lakosú település közkútjainak vízéből a PurAID segítségével eltávolításra kerülnek a vas és mangán szennyeződések, valamint a megbetegedéseket okozó baktériumok is.

_DSC6745.JPG
A napi 10 m3 kapacitással működő, WHO előírásoknak megfelelő ivóvizet szolgáltató berendezésünkben a szennyezők eltávolítását saját gyártású adszorbenseink, szűrőanyagaink látják el, ezek üzemeltetése nem igényli káros vegyszerek használatát, így a környezetre ártalmatlan visszamosó víz az esővizes árokba/csatornába is elvezethető.

_DSC6717.JPG
A gép üzemeltetésének kulcs eleme a kifejlesztett monitoring rendszer, mely távelerésben is biztosítja a berendezés problémamentes üzemeltetését. Amennyiben a rendszer az ivóvíz biztonságát veszélyeztető hibát észlel, automatikusan leáll a karbantartási munkálat elvégzéséig. 

Az első afrikai tesztüzemünk a ghánai vidéki vízellátásért felelős szervezettel, a Community Water Sanitation Agency-vel (CWSA) együttműködésében zajlott, az üzemeltetés is a helyi kollégák aktív részvételével történik.

A sikeres próbaüzemet követően a 10 ezer liter/nap kapacitással dolgozó berendezés 12 ezer helyi lakos számára biztosít a korábbi fémes szagú, zavaros színű víz helyett egészséges, tiszta, kiváló minőségű ivóvizet.