Hírek

Sierra Leone-i külügyminiszteri látogatás a HWP irodájában

Tartalom

A Magyar-Sierra Leone-i Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) alakuló ülésére áprilisban hazánkba látogató Sierra Leone-i diplomáciai és üzleti delegáció látogatást tett a Hungarian Water Partnership irodájában. 

A látogatás célja a HWP tagcégei által az afrikai országok számára kínált vizes vonatkozású technológiai megoldásainak bemutatása volt. Az országok közötti vízipari egyeztetések nem újkeletűek.
2021-ben a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó eseményére az ország vízügyi minisztere is ellátogatott, hogy első kézből tájékozódjon a nemzetközi szinten is ismert és elismert hazai vízipari szakma eredményeiről, referenciáiról. A Planet 21 keretében megrendezésre került szakkiállításon a Pureco Cégcsoporttal történt személyes tárgyalások, egyeztetések mentén bemutattuk a PurAID® moduláris ivóvíztisztító berendezésünket, mely felkeltették a stáb figyelmét.
A Planetet követő időszakban a szakmai egyeztetések folytatódtak, majd Horváth Bálint, a Pureco Kft. ügyvezetője személyesen fogadta a Sierra Leone-i vízügyi minisztert Ghánában. Ghánai útján a miniszter ellátogatott Akim Wenchi-be, és személyesen is megtekintette a településen kihelyezett ivóvíztisztító konténerünket.
Ezeknek a megkezdett szakmai és diplomáciai egyeztetéseknek a folytatására került sor most Budapesten. A HWP, a Pureco-Tradeland Kft. mellett a Puraset Kft. is részletes előadást tartott a Sierra Leone-ban is megoldást jelentő PurAID® rendszerről, annak továbbfejlesztéséről és eredményeiről. A prezentációkat követően kialakult párbeszédetet a hivatalos esemény zárását követően fehér asztal mellett folytatták a résztvevők.

Bízunk benne, hogy sikeres afrikai munkáink, a ghánai-magyar és most már a Sierra Leone-i szakmai együttműködések, valamint a projektekhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosította erős gazdaságdiplomácia háttér eredményeképpen Sierra Leone-ban is telepíthetünk korszerű, a térség igényeit szem előtt tartó ivóvíz- és szennyvíztisztítási megoldásokat.

Képgaléria

Arzénmentesítés Tiszagyendán

Képgaléria

Arzénmentesítés Tiszagyendán
c8196.01_05_30_00.still002.jpg

Intro

Legújabb hazai referenciánk, a tiszagyendai vízműtelepen beépítésre került, arzénmentesítő technológia.

Tulajdonságok

  • Alcím

Szupravezető kötések a CERN-ben

Képgaléria

Szupravezető kötések a CERN-ben
szupra_kotes_005.jpg

Intro

Legutóbbi kutatásunk a CERN számára egy olyan technológia kidolgozása volt, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony hőmérsékletű szupravezető kábelek kötései is szupravezető állapotúak legyenek, azaz ne essen rajtuk a feszültség.

Tulajdonságok

  • Alcím

Arzénmentes öntözővíz biztosítása

Képgaléria

Arzénmentes öntözővíz biztosítása
nevtelen_terv_34.png

Intro

AsMet töltet alkalmazásával még egészségesebbé váltak a megtermelt zöldségek.

Tulajdonságok

  • Alcím