Hírek

Kollégáink a MASZESZ konferencián

Tartalom

A Magyar Víz- és Szennyvíztechnológiai Szövetség (MaSzeSz) a Közszolgálati Egyetem Vízügyi Tudományok Karával együttműködve idén is megrendezte éves konferenciáját, amelynek középpontjában a víziközmű-szolgáltatások fenntarthatósága állt. A március 22-én, a víz világnapján tartott rendezvényt Áder János elnök vezette. A konferenciát, amelyet online élőben közvetítettek, több százan követték a nap folyamán. A konferencia több mint 30 előadóval azt vizsgálta, hogy a víz megbecsülése hogyan támogatja a körforgásos gazdaságot, és a vízhasználók (tudomány, ipar, ipar, mezőgazdaság, állampolgárok) együttműködése hogyan hoz létre egy víztudatos társadalmat. További fontos kérdések között szerepelt az ágazat szakember-utánpótlása és annak nehézségei, valamint az, hogy a víz értéke hogyan válhat a tudás és az innováció motorjává. Az egész napos, öt panelbeszélgetésre osztott rendezvény a víz értékének felismerését vizsgálta az egyének, a szolgáltatók, a pénzügyi befektetők, az oktatási szakértők és a vízügyi vállalatok szemszögéből. A Puraset Kft. vezérigazgatója, Zádor István bemutatta kutatásaikat és új megoldásaikat a víztisztítás területén. További 5 vízügyi szakemberrel megvitatták a vízipar legjobb gyakorlatait. A panelbeszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a fenntartható vízgazdálkodáshoz a következő években elkerülhetetlenek az új innovációk

Képgaléria

Szupravezető kötések a CERN-ben

Képgaléria

Szupravezető kötések a CERN-ben
szupra_kotes_005.jpg

Intro

Legutóbbi kutatásunk a CERN számára egy olyan technológia kidolgozása volt, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony hőmérsékletű szupravezető kábelek kötései is szupravezető állapotúak legyenek, azaz ne essen rajtuk a feszültség.

Tulajdonságok

  • Alcím

Reaktortechnikai szabályozórúd fejlesztése

Képgaléria

Reaktortechnikai szabályozórúd fejlesztése
szabalyzo_rud_2-b.jpg

Intro

2019-ben Reaktortechnikai szabályozó rudat fejlesztettünk az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat – Energiatudományi Kutatóközpont részére.

Tulajdonságok

  • Alcím