Hírek

Ismét robbantottak a szakmérnök hallgatók

Tartalom

Az elmúlt szombaton, a Robbanásfizika tantárgy utolsó összevonásának keretében ismerkedhettek meg a Robbantástechnikai szakmérnök képzés hallgatói a robbantásos fémmegmunkálás területeivel. A foglalkozás a Puraset Water & Metal Solutions Kft. jászfényszarui székhelyén került végrehajtásra. 
A cég munkatársai, Szalay András (villamosmérnök, robbantásvezető) és dr. Zádor István (közlekedésmérnök, robbantásvezető) elméleti oktatás keretében ismertették a fémlemezek plattírozásának, robbantással történő hegesztésének szabályait; a fémlemezek és fémcsövek képlékeny alakításának módszereit; illetve a fém- és kerámiaporok robbantásos tömörítésének lehetőségeit.
Kugyela Lóránd robbanóanyag-ipari szakmérnök, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusza a kétkomponensű robbanóanyagokkal kapcsolatos kutatásáról számolt be a hallgatóknak.
Az elméleti oktatást a gyakorlati végrehajtás követte, ahol a vendéglátó cég robbantókamrájában végzett 5 db robbantásos alakítást tekinthettünk meg.

Képgaléria

Arzénmentesítés Tiszagyendán

Képgaléria

Arzénmentesítés Tiszagyendán
c8196.01_05_30_00.still002.jpg

Intro

Legújabb hazai referenciánk, a tiszagyendai vízműtelepen beépítésre került, arzénmentesítő technológia.

Tulajdonságok

  • Alcím

PurAID® projekt Ghánában

Képgaléria

PurAID® projekt Ghánában
dsc6750.jpg

Intro

Első ghánai projektünk, az Akim Wenchi településen kihelyezett PurAID® berendezésünk próbaüzeme sikeresen lezárult. 

Tulajdonságok

  • Alcím

Arzénmentesítő közkutak Szerbiában

Képgaléria

Arzénmentesítő közkutak Szerbiában
depositphotos_25556937_ds.jpg

Intro

Cégünk 2019 év februárjában 15 darab, egyenként 12 m3/nap kapacitású AsMet arzénmentesítő berendezést adott át a Szabadkai Vízműveknek.... 

Tulajdonságok

  • Alcím