Hírek

Ismét robbantottak a szakmérnök hallgatók

Tartalom

Az elmúlt szombaton, a Robbanásfizika tantárgy utolsó összevonásának keretében ismerkedhettek meg a Robbantástechnikai szakmérnök képzés hallgatói a robbantásos fémmegmunkálás területeivel. A foglalkozás a Puraset Water & Metal Solutions Kft. jászfényszarui székhelyén került végrehajtásra. 
A cég munkatársai, Szalay András (villamosmérnök, robbantásvezető) és dr. Zádor István (közlekedésmérnök, robbantásvezető) elméleti oktatás keretében ismertették a fémlemezek plattírozásának, robbantással történő hegesztésének szabályait; a fémlemezek és fémcsövek képlékeny alakításának módszereit; illetve a fém- és kerámiaporok robbantásos tömörítésének lehetőségeit.
Kugyela Lóránd robbanóanyag-ipari szakmérnök, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusza a kétkomponensű robbanóanyagokkal kapcsolatos kutatásáról számolt be a hallgatóknak.
Az elméleti oktatást a gyakorlati végrehajtás követte, ahol a vendéglátó cég robbantókamrájában végzett 5 db robbantásos alakítást tekinthettünk meg.

Képgaléria

Arzénmentesítés Rinyaújlakon

Képgaléria

Arzénmentesítés Rinyaújlakon
puraset_graf_kez_1.png

Intro

Társaságunk a Rinyaújlaki óvodában – a falikúthoz illesztve – szerelte fel PuraWell arzénmentesítő berendezését.

Tulajdonságok

  • Alcím

Újabb három PurAID® berendezés Ghánában

Képgaléria

Újabb három PurAID® berendezés Ghánában
i-v7hxfs2-x4.jpg

Bevezető

Úthálózatot építő mérnökök, kivitelezők számára kialakított építési tábor területén három berendezésünk tisztítja az ivóvizet

Tulajdonságok

  • Alcím