Hírek

A Sierra leone-i miniszter megtekintette ghánai PurAID® projektünket

Tartalom


2022. április 7-én a Sierra Leone-i vízügyi miniszter, Ing. PK Lansana személyesen meglátogatta az Akim Wenchiben letelepített PurAID® berendezésünket. A kezeletlen szennyvíz, valamint a nem megfelelő minőségű ivóvíz kérdése komoly probléma Sierra Leone-ban is.

Az ország vezetősége olyan megoldásokat keres a problémák kezelésére, melyek eredményeképpen csökken a felszíni és a felszín alatti vizek szennyeződése, csökkennek a szennyezett ivóvíz okozta megbetegedések, javulnak a higiéniás feltételek, és jelentős mértékben redukálódik az ország ökológiai lábnyoma, mellyel Afrika is jelentősen hozzájárul a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) teljesüléséhez. 2021-ben a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó eseményére az ország vízügyi minisztere is ellátogatott, hogy első kézből tájékozódjon a nemzetközi szinten is ismert és elismert hazai vízipai szakma eredményeiről, referenciáiról.  A Planet 21 keretében megrendezésre került szakkiállításon a Puraset Kft-vel történt személyes tárgyalások, egyeztetések mentén bemutattuk Ing. PK Lansana úrnak és szakmai delegációjának a PurAID® moduláris egységekre alapozott, kompakt, mobil víztisztító berendezést, mely vidéken, elzárt területeken élők szennyezett ivóvízének tisztításra került kifejlesztésre.

0q0a9819.jpg

A Planet-et követő időszakban a szakmai egyeztetések folytatódtak, az előkészítések eredményeképpen áprilisban a Sierra Leone-i vízügyi miniszter Ghánába utazott és megtekintette az első ghánai PurAID® mintaprojektünket. A rendszer segítségével a település közkútjainak vízéből eltávolításra kerülnek a vas, mangán és a megbetegedéseket okozó baktériumokat. A PurAID® mintaprojektünk próbaüzeme hamarosan zárul, a 10 ezer liter/nap kapacitással dolgozó berendezés 12 ezer helyi lakos számára biztosít iható, egészséges, tiszta vizet.

20220407_154053.jpg
Bízunk benne, hogy sikeres afrikai munkánk, a meglévő sikeres szakmai és technikai ghánai-magyar együttműködések, valamint a projektekhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosította erős gazdaságdiplomácia háttér eredményeképpen Sierra Leone-ban is telepíthetünk korszerű, a térség igényeit szem előtt tartó ivóvíztisztítási megoldásokat.

Képgaléria

PurAID® projekt Ghánában

Képgaléria

PurAID® projekt Ghánában
dsc6750.jpg

Intro

Első ghánai projektünk, az Akim Wenchi településen kihelyezett PurAID® berendezésünk próbaüzeme sikeresen lezárult. 

Tulajdonságok

  • Alcím

Arzénmentesítés Rinyaújlakon

Képgaléria

Arzénmentesítés Rinyaújlakon
puraset_graf_kez_1.png

Intro

Társaságunk a Rinyaújlaki óvodában – a falikúthoz illesztve – szerelte fel PuraWell arzénmentesítő berendezését.

Tulajdonságok

  • Alcím

Újabb három PurAID® berendezés Ghánában

Képgaléria

Újabb három PurAID® berendezés Ghánában
i-v7hxfs2-x4.jpg

Bevezető

Úthálózatot építő mérnökök, kivitelezők számára kialakított építési tábor területén három berendezésünk tisztítja az ivóvizet

Tulajdonságok

  • Alcím