News

RDI tender

Content

sztp.jpg

GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00212

 

Vissza nem térítendő támogatás összege: 593.297.569 Ft

Projekt címe: Nemzetközi igényeket kielégítő, környezetbarát víztisztítási módszerek fejlesztése növelt hatékonyságú regenerálható adszorbensek és gyártástechnológia révén

Cégünk, a Puraset Kft-t, a Pureco Kft vezetésével és a Bay Zoltán Nonprofit Kft-t magában foglaló konzorcium támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi Terv Plusz Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében meghirdetett Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése című, GINOP PLUSZ-2.1.1-21 kódszámú pályázati felhívásra. A támogató döntés alapján a vissza nem térítendő, európai uniós támogatás összege 593,29 millió Ft, mértéke 67,44 %. A projekt célja, hogy a saját gyártástechnológiára és mérési-minősítési eredményekre alapozva, a vízkezelési technológiák piacán értékesíthető, célspecifikus, készülékesített vízkezelő termékcsaládot, valamint regenerálási technológiát és az adszorbens gyártás/felhasználás és regenerálás során keletkező veszélyeshulladékot minimalizáló eljárásokat fejlesszen ki.

A víz és szennyvíztisztítással foglalkozó Pureco Kft. által vezetett konzorcium célja, hogy saját gyártástechnológiára és mérési-minősítési eredményekre alapozva, innovatív anyagkombinációk és gyártástechnológiai fejlesztések eredményeként, a vízkezelési technológiák piacán értékesíthető, új fizikokémiai adszorpciós tulajdonsággal rendelkező, célspecifikus, készülékesített vízkezelő termékcsaládot, valamint regenerálási technológiát és az adszorbens gyártás/felhasználás és regenerálás során keletkező veszélyeshulladékot minimalizáló eljárásokat fejlesszen ki a Puraset Kft és a Bay Zoltán Nonprofit Kft-vel közösen. A partnerek kiegészítik egymást. A PURECO-nál a gyártáshoz, a Puraset-nél az adszorbensfejlesztéshez és a BZN-nél az analitikai vizsgálatokhoz és a labor szintű fejlesztéséhez szükséges kompetenciák vannak leginkább jelen. A Pureco nemzetközi céghálózatán keresztül kialakított kapcsolatrendszerére és a partnerek piaci beágyazottságára támaszkodva a konzorcium a legelőnyösebb pozícióban van ahhoz, hogy a célpiacok szükségleteit felmérje, és olyan termékek kutatásfejlesztését valósítsa meg, amelyekre valós, fizetőképes kereslet van. A projekt legfontosabb elemei az adszorbensfejlesztés kutatási-fejlesztési irányainak meghatározása az új, vízkezelésre alkalmas adszorbensek előállítása, új, a kereskedelemben nem kapható adszorbensek anyagkompozícióinak és gyártástechnológiájának kutatása-fejlesztése és az adszorbens anyagkompozíciók mérési-minősítési rendszerének kidolgozása, az adszorbensek regenerálási technológiáinak kidolgozása, az adszorbensgyártás, illetve a regenerálás során keletkező veszélyes hulladékok mennyiségének minimalizálására szolgáló technológiák fejlesztése, az adszorbensek tényleges működési körülményeket reprezentáló környezetben történő tesztelése, adszorbensek készülékesítése, valamint technológiai adatbank létesítése. Az európai uniós támogatás segítségével a konzorciumi tagok részéről a projektben résztvevő munkatársak bérköltsége, a kutatás-fejlesztési tevékenységhez szükséges anyagok, eszközök, valamint külső szakértők díjazása kerül finanszírozásra. A projekt megvalósítási helyszínei Jászfényszaru és Szeged, a projekt 2022. április 1-én indult és várhatóan 2025. március 20-án fejeződik be.

Purawell system for clean drinking water

Image gallery

Purawell system for clean drinking water
depositphotos_25556937_ds.jpg

Intro

Our company handed over 15 pieces of AsMet arsenic removal equipment with a capacity of 12 m3/ d to Subotica Waterworks

Properties

  • Subtitle

Arsenic removal in Tiszagyenda

Image gallery

Arsenic removal in Tiszagyenda
c8196.01_05_30_00.still002.jpg

Intro

Our latest domestic reference - adsorbent removal project in Tiszagyenda

Properties

  • Subtitle

PurAID® project in Ghana

Image gallery

PurAID® project in Ghana
dsc6750.jpg

Intro

Our first project in Ghana, the trial operation of our PurAID® modular, mobile, pallet-based water purification equipment installed in the settlement of Akim Wenchi, has been successfully completed. With the help of PurAID®, iron and manganese impurities, as well as disease-causing bacteria, are removed from the water of the public wells of the town of 12,000 inhabitants.

Properties

  • Subtitle