Víztisztítás

PurAID - komplex vízkezelő rendszer

Moduláris egységekre alapozott kompakt, mobil víztisztító berendezés

A fejlődő országok lakosságának jelentős része vidéken, kis - legfeljebb néhány ezer fős - közösségekben él.  Vízellátásukat sok-sok millió kút biztosítja, melyek vize az esetek többségében erősen szennyezett.
Közvetlen és közvetett vietnami, bangladeshi, indiai, ghanai tapasztalataink és információink azt mutatják, hogy ezen országok vidéki lakosságának ivóvíz ellátását egyszerű, megbízható, olcsó víztisztító berendezésekkel kell megoldani. Fentieket figyelembe véve dolgoztuk ki a moduláris egységekre alapozott kompakt, mobil víztisztító berendezést.

A víztisztító egységhez fejlesztett monitoring központ biztosítja a moduláris rendszer intelligens üzemeltetését. A rendszer folyamatos adatokat közöl a berendezések működéséről, esetleges fellépő hibákról, így a fellépő probléma azonnal orvosolható, biztosítva ezzel a rendszer folyamatos működését. A központ által képzett adatbázisból az üzemeltetők számára fontos információk nyerhetőek ki, a felhasználók fogyasztási szokásairól.
A rendszer karbantartása, a szűrő anyagok regenerálása a vízszolgáltatás megszakítása nélkül végezhető.
A technológia berendezései ivó, itató illetve az öntözővíz tisztítására is alkalmasak, eleget téve a  WHO előírásainak is,  miszerint nem csak az ivóvíznek, hanem az élelmiszer előállításának is tisztított vízzel kell történnie.

1.    modul: mechanikai szűrő: fizikai szennyeződések eltávolításához
2.    modul: adszorpciós modulok, arzén és/vagy bór és/vagy jód és/vagy fluor eltávolító egységek
3.    modul: adszorpciós modul, vas- és mangán eltávolító egység
4.    modul: ioncserélő gyanta, ammónium ion mentesítő egység
5.    modul: fertőtlenítő egység
6.    modul: mérő-, mérési adat feldolgozó és adattovábbító modul

Letöltések