kutatás-fejlesztés

A Puraset Kft. K+F tevékenysége

Fejlesztési munkáink

Hazai és külföldi kutatási programok keretében végzünk kutatási és fejlesztési munkákat. A társaság működésének hazai és nemzetközi elismertségét jelzi, hogy Prof. Philippe Busquin, az EU K+F főbiztosa magyarországi látogatása során az Puraset Kft. reprezentálhatta a hazai kisvállalkozásokat, saját tevékenységének rövid bemutatásával. A négy villamosmérnökkel és két technikussal dolgozó társaság az egyetemek és iparvállalatok K+F műhelyeként működik. Emellett a villamosipar, autógyártás, reaktortechnika területén alkalmazott különleges anyagok gyártóbázisát alkotja hazai és külföldi kooperációs partnerek széles körével együttműködve.

K+F tevékenységeink részletesebben:

  • Anyagtechnológiai kutatás-fejlesztés végzése és mintaanyagok készítése elsősorban a HERF (High Energy Rate Forming) technológiákra, azaz a robbantásos plattírozásra és portömörítésre valamint az elekromágneses fémalakításra és portömörítésre alapozva.
  • Gyártástechnológiai kutatás-fejlesztés végzése a fenti technológiákra alapozva.
  • Demonstrációs eszközök tervezése és gyártása, oktatási és kutatási célokra.
  • Technológiai oktatási és képzési tevékenységek elsősorban a robbantásos és elektrodinamikus technológiák területén, a partner hazai és külföldi egyetemekkel együttműködve.
  • Többrétegű fémanyagok gyártása saját know-howk alapján. Példa: réz-alumínium