hírek

Ismét robbantottak a szakmérnök hallgatók

Az elmúlt szombaton, a Robbanásfizika tantárgy utolsó összevonásának keretében ismerkedhettek meg a Robbantástechnikai szakmérnök képzés hallgatói a robbantásos fémmegmunkálás területeivel. A foglalkozás a Puraset Water & Metal Solutions Kft. jászfényszarui székhelyén került végrehajtásra. 
A cég munkatársai, Szalay András (villamosmérnök, robbantásvezető) és dr. Zádor István (közlekedésmérnök, robbantásvezető) elméleti oktatás keretében ismertették a fémlemezek plattírozásának, robbantással történő hegesztésének szabályait; a fémlemezek és fémcsövek képlékeny alakításának módszereit; illetve a fém- és kerámiaporok robbantásos tömörítésének lehetőségeit.
Kugyela Lóránd robbanóanyag-ipari szakmérnök, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola doktorandusza a kétkomponensű robbanóanyagokkal kapcsolatos kutatásáról számolt be a hallgatóknak.
Az elméleti oktatást a gyakorlati végrehajtás követte, ahol a vendéglátó cég robbantókamrájában végzett 5 db robbantásos alakítást tekinthettünk meg.